AQUASAN pH Minus
granulat

Je sredstvo za zniževanje pH vrednosti bazenske vode v obliki natrijevega hidrogensulfata. Pri visokih pH vrednostih je postopek kloriranja slabši in poraba sredstva za kloriranje večja. Tudi flokulacija pri višjem pH ni dovolj učinkovita. Zato nujno vzdržujemo pH vrednost bazenske vode v predpisanem območju 7,0 – 7,4. pH vrednost uspešno uravnavamo z dodatkom pH MINUS - granulata.

Uporaba in doziranje: Ko pH vrednost v bazenski vodi naraste nad 7,4, jo korigiramo z dodatkom Aquasan pH MINUS - granulat. Dodatek 100 – 200g granulata na vsakih 10 m3 vode zniža pH vrednost za cca. 0,2 (potrebna količina je odvisna predvsem od trdote vode). pH minus dodajamo v obliki tekočine, ki jo pripravimo v vedru vode (na vedro vode raztopimo do 1 kg granulata). Tekočino iz vedra izlijemo v bazen na več mestih med delovanjem obtočne črpalke. Po dodatku vodo v bazenu krožimo še najmanj 4 ure. Korekcijo pH vrednosti vedno opravimo pred dodatkom sredstev za kloriranje, bistrenje vode in algicidov.

Opozorilo: Pri pripravi raztopine in zlivanju v bazen bodite previdni. Pazite da tekočina ne pride v stik s kožo in da vam ne brizgne v oči. Preberite in upoštevajte navodila na etiketi embalaže.