AQUASAN pH Minus

Je sredstvo, ki se uporablja za zniževanje pH vrednosti bazenske vode. Za pravilno potekanje postopkov dezinfekcije in bistrenje vode moramo v bazenski vodi vzdrževati pH vrednost v območju 7,0 – 7,4. Pri previsokih pH vrednostih se učinek kloriranja občutno zmanjša, ker je večji del klora blokiran v obliki hipokloritnih ionov. Običajno z vnosom nečistoč (kopalci, okolje, aditivi) pH vrednost narašča in jo je potrebno zniževati z dodatkom Aquasan pH MINUS.

Uporaba in doziranje: Ko pH vrednost v bazenski vodi preseže zgornjo predpisano pH vrednost 7,4, le-to znižamo z dodatkom pH MINUS. Za znižanje pH vrednosti za 0,1 pH moramo dodati 3 – 6 dl raztopine na vsakih 10 m3 vode (količina dodatka je odvisna od trdote vode). Raztopino pripravimo v vedru vode (vedno dodajamo raztopino v vodo – nikoli obratno) in jo izlijemo v bazen na več mestih med delovanjem obtočne črpalke. Vodo v bazenu krožimo še najmanj 4 ure. pH korekcijo opravimo pred dodajanjem drugih sredstev (dezinfekcijskih, za bistrenje vode,…) Raztopino pH MINUS lahko doziramo tudi avtomatsko preko dozirno regulacijske naprave.

Opozorilo: Pri delu s pH MINUSOM bodite pazljivi. Pazite, da tekočina ne pride v stik s kožo in da vam ne brizgne v oči. Preberite in upoštevajte navodila na etiketi embalaže.