AQUASAN Algicid

Je učinkovito sredstvo proti algam, primerno za vse bazene z običajno cirkulacijo bazenske vode. Algicid je površinsko aktivna snov, ki deluje na gram pozitivne in gram negativne bakterije, uničuje alge, preprečuje nastanek in razvoj alg. Z vodo se meša v vseh razmerjih in ne daje netopnih oborin. Aquasan Algicid je učinkovit v širokem pH območju. Algicid lahko uporabljamo v kombinaciji s sredstvi za kloriranje, svetujemo Aquasan Klor granulat 65 in Klor tablete 90.

Uporaba in doziranje: Preventivno dodajamo Algicid v časovnih presledkih 2 – 3 tednov. Na vsakih 10m3 bazenske vode dodamo po 0,5 dl Algicida. Po dolgotrajnejšem deževju ali ob morebitnem pojavu alg v bazenu (spolzka tla in stene bazena), dodamo 2 dl Algicida na vsakih 10m3 vode. Po potrebi postopek ponovimo; tako popolnoma uničimo kulture zelenih in rdečih alg. Algicid pripravimo v vedru vode in ga izlijemo v bazen na več mestih med delovanjem obtočne črpalke. Raztopino lahko doziramo tudi v prelivno odprtino (počasi) in prav tako v času cirkulacije bazenske vode. Algicida ne dodajamo v vodo neposredno pred ali po šok kloriranju.

Opozorilo: Pri delu z Algicidom bodite previdni. Pazite, da tekočina ne pride v stik s kožo in da vam ne brizgne v oči. Obvezno upoštevajte navodila na etiketi embalaže. Uporaba Algicida v predpisanih koncentracijah ni škodljiva za ljudi, živali in okolico in je primerna za pripravo vseh bazenskih vod.