AQUASAN Algicid Extra

Je popolnoma nepeneč pripravek, primeren za bazene z močnim strujanjem, masažo, protitokom, vodnimi efekti. Je polimerna raztopina kvarternih amonijevih soli, Ima širok spekter delovanja: algicidno, fungicidno in dezinfekcijsko. Preprečuje nastanek in razvoj alg, z delovanjem na bakterije ter mikroorganizme vzdržuje higiensko neoporečnost kopalne vode. Z vodo se meša v vseh razmerjih, ne daje netopnih oborin in je popolnoma nepeneč, tudi ob močnem strujanju vode. Algicid EXTRA se običajno uporablja v kombinaciji z anorganskimi ali organskimi klorirnimi sredstvi.

Uporaba in doziranje: Preventivno doziramo Algicid EXTRA v časovnih presledkih 2 tednov. Na vsakih 10 m3 bazenske vode dodajamo po 1 dl Algicida EXTRA. Pri prvem polnjenju bazena z vodo in ob morebitnem pojavu alg v bazenu dodamo 2-3 dl Algicida EXTRA na vsakih 10m3 vode. Raztopino Algicida EXTRA pripravimo v vedru vode in jo izlijemo v bazen na več mestih med delovanjem obtočne črpalke. Raztopino lahko doziramo tudi direktno v prelivno mesto (počasi) med cirkulacijo bazenske vode.

Opozorilo: Pri delu z Algicidom EXTRA bodite previdni, dosledno upoštevajte navodila na etiketi embalaže. Algicid EXTRA je biološko razgradljiv in v predpisanih koncentracijah ne predstavlja nevarnosti za ljudi, živali in okolico.