AQUASAN Clorex

Je reducent, ki spremeni prosti klor v neaktivno in neškodljivo obliko, v natrijev klorid. V primeru previsokih koncentracij prostega klora (nad 0,6 mg/l) je bazenska voda neprimerna za kopanje. Previsoke vsebnosti prostega klora povzročajo tvorbo nezaželenih škodljivih spojin, ki dražijo sluznico in povečajo korozijo kovinskih materialov. Za zmanjšanje vsebnosti prostega klora po prekloriranju ali šok kloriranju uporabimo Clorex.

Uporaba in doziranje: Po šok kloriranju ostane običajno v bazenski vodi previsoka vsebnost prostega klora. Za hitro znižanje prostega klora uporabimo preparat Clorex. Raztopino za doziranje pripravimo v vedru vode. Izračunano količino Clorex med mešanjem raztopimo in jo zlijemo v bazen na več mestih, med delovanjem črpalke za obtok vode. Za znižanje prostega klora za 1mg/l dodamo na vsakih 10m3 bazenske vode po 10 gramov Clorex. Takoj ko se voda v bazenu dobro premeša, bo vsebnost prostega klora padla in voda bo primerna za kopanje.

Priporočilo: Tudi pred izpustom vode v kanalizacijo ali naravni recipient kontroliramo vsebnost prostega klora. V primeru prisotnosti prostega klora vodo obdelamo z dodatkom Clorex in voda je neškodljiva za vodne organizme in rastlinje.