Splošna navodila za nego bazenske vode

Čiščenje bazena in okolice

Na začetku nove sezone, pred polnjenjem bazena z vodo, bazen temeljito očistite s specialnimi čistili Aquasan. Z njimi boste odstranili vse nečistoče: alge, vodni kamen, preostanke olj, kozmetike, atmosferske nečistoče. Po uporabi čistil stene in dno bazena dobro izperite s čisto vodo in bazen popolnoma izpraznite.

Aquasan Antiplaque
Aquasan Univerzalno čistilo


Korekcija pH vrednosti

Po napolnitvi bazena s svežo vodo določite s Pool testerjem pH vrednost vode in jo po potrebi naravnajte v predpisano območje 7,0 – 7,4. Vodo v bazenu po dodatku pH korektorja dobro premešajte (cirkulacija vode najmanj 4 ure).

Sredstva za nižanje pH vrednosti:
Aquasan pH Minus: Granulat
Aquasan pH Minus
Aquasan pH minus Žveplova kislina

Sredstvo za povišanje pH vrednosti:
Aquasan pH plus


Dezinfekcija vode

V bazensko vodo dodajte klor granulat v predpisani šok koncentraciji. Vodo krožite najmanj 6 ur, da bo vsebnost klora v vodi enakomerna. S tem ste dosegli, da je voda v bazenu biološko neoporečna. Po nekaj dneh, ko pade koncentracija prostega klora na predpisano vrednost, max. 0,6 mg/l, vložite v skimmer Klor ali Combi tableto. Tako boste vzdrževali nivo klora v vodi.

Aquasan Klor Granulat
Aquasan Klor Tablete
Aquasan Combi tablete


Preprečevanje alg

Po 3 – 4 tednih dodajte predpisano količino Algicida, s tem preprečite nastanek in razvoj alg v bazenu. Nadalje dodajajte Algicid preventivno na 2 – 3 tedne. Če uporabljate za dezinfekcijo Combi tablete, vam Algicida ni potrebno dodajati, ker ga tableta že vsebuje (prav tako vsebuje tudi sredstvo za bistrenje vode).

Aquasan Algicid
Aquasan Algicid Extra


Bistrenje, koagulacija

Majhnih delcev nečistoč s filtriranjem ne odstranimo, zato jih z dodatkom sredstva za kosmičenje (flokulantom) zbiramo v večje delce, ti pa med mirovanjem črpalke potonejo na dno bazena, od koder jih odstranimo s sesalcem.

Aquasan Bistrin